Inwoners kiezen mee graffitikunstwerk aan bibliotheek en academie Merksem

De gerenommeerde Colombiaanse Vertigo Graffiti crew zal in april een streetartwerk maken op de scheidingsmuur van de Bibliotheek Park en de Academie voor beeldende kunsten in Merksem. De Antwerpenaars mogen mee kiezen welk kunstwerk er komt.

De Vertigo Graffiti crew uit Colombia zijn niet van de minsten. Er zitten drie invloedrijke Colombiaanse artiesten in: Yurika, Cazdos en Ecks. Ze hebben meer dan 20 jaar graffiti-ervaring en zetten werken op muren in heel Colombia en zelfs Miami. Zo is de crew verantwoordelijk voor één van de grootste streetartwerken in Bogota. Een paar jaar geleden was een van hun werken al eens te gast in Brussel: een beschilderde container, als eerbetoon aan schrijver Gabriel Garcia Marquez.

 

Plaatsing werk in april, stemmen tot begin april
De kunstenaars komen in april, op uitnodiging van de Colombiaanse ambassade en de stad Antwerpen, naar Merksem, om de grote muur tussen de bibliotheek en de academie op te fleuren met een van hun kleurrijke staaltjes streetart.

Iedereen kan vanaf vandaag tot en met woensdag 4 april op www.antwerpen.be/demuurvanmerksem stemmen op één van de 3 ontwerpen die de artiesten in gedachten hebben voor deze muur. Daarna gaan de artiesten aan de slag, om op 18 april het kunstwerk voor te stellen aan het publiek en de pers.

De ontwerpen :

Alle foto’s © Colectivo_Vértigo_Graffiti

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.