Antwerpse bibklanten kunnen jaar lang gratis films streamen

Spraakmakende documentaires, straffe (kort)films, films voor kinderen én boeiende wereldcinema. Gedurende 1 jaar kan elke klant van de Antwerpse bibliotheken gratis en onbeperkt films streamen van het online-‘video on demand’-platform Dalton.be.

Aanvulling op het dvd-aanbod
Het enige wat u nodig hebt, is een account op ‘mijn Bibliotheek’. Via het platform kan u de beste festivalfilms van thuis uit bekijken. U ziet het beste van MOOOV filmfestival, DOCVILLE, Kortfilmfestival Leuven of JEF filmfestival. Dalton biedt een aanvulling op de bestaande dvd-collecties in de bibliotheken.

Hoe werkt het?
De streaming gebeurt via Mijn Bibliotheek volgens deze eenvoudige stappen:

  • Klanten die nog geen bibliotheekaccount hebben, melden zich eerst aan via mijn.bibliotheek.be.
  • Surf naar www.dalton.be.
  • Klik rechtsbovenaan op Aanmelden.
  • Kies voor Aanmelden via MijnBibliotheek.
  • Meld u GRATIS aan met uw Mijn Bibliotheek-account.

Pilootproject van 1 jaar
Dalton Distribution, het Vlaamse Cultuurconnect en de bibliotheken van Antwerpen, Leuven, Turnhout, Brugge en BRoeRe (samenwerkingsverband regio Roeselare), lanceren dit project op 24 april 2018. Het pilootproject loopt 1 jaar. Nadien bekijkt de Vlaamse overheidsorganisatie Cultuurconnect via een evaluatie in welke mate leden van de bibliotheek effectief interesse hadden in dit kwalitatieve aanbod filmstreaming via de bib. Na een gunstige evaluatie wordt het project mogelijk uitgebreid tot een dienst voor alle Vlaamse openbare bibliotheken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.