Politie kan voortvluchtige drugscrimineel oppakken

Dinsdag 15 mei, kon de politie een drugscrimineel oppakken in Merksen. De verdachte werd al gedurende een lange tijd gezocht. Hij was al eens bij verstek veroordeeld tot 7 jaar cel. Het was een politieman die niet in dienst was, die de verdachte had opgemerkt. Nu zit de man van 28 jaar achter de tralies.

Een alert lid van de arrestatie-eenheid had de voortvluchtige opgemerkt in een broodjeszaak in Merksem. De politieman was op dat ogenblik niet aan het werk. Omdat de verdachte gekend staat als vluchtgevaarlijk en ook een bekwaam kickbokser is, riep hij de hulp in van zijn collega’s van het snelle responsteam.

Drugscrimineel met celstraf van 7 jaar
Uit een onderzoek dat eerder al door de Antwerpse lokale recherche drugs gevoerd werd, bleek dat de man een belangrijke, trekkende rol had in een criminele organisatie die instond voor de verkoop van cocaïne in Antwerpen. Hij was ook betrokken bij de invoer van een onderschepte lading van 124 kilogram cocaïne via de haven van Rotterdam. De verdachte werd voor deze feiten eerder al bij verstek veroordeeld tot een zware celstraf van 7 jaar.

Achtervolging te voet
Toen de verdachte de broodjeszaak verliet en de politie zag, sloeg hij onmiddellijk op de vlucht. De politie ging uiteraard meteen achter hem aan. Na een korte achtervolging te voet kon betrokkene worden ingerekend en overgebracht naar de gevangenis.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.