Nieuwe zones 30 in district Merksem

In het district Merksem worden 4 zones 30 uitgerold. Het gaat om 1 nieuwe zone en 3 uitbreidingen van bestaande zones. De stad wil met het inrichten van zones 30 de verkeersveiligheid en leefbaarheid van woonwijken vergroten.

Zones 30 voor betere leefbaarheid en meer verkeersveiligheid
De stad Antwerpen doet momenteel een uitrol van zones 30 waarbij maandelijks minimaal 2 nieuwe zones 30 of uitbreidingen ervan in een van de districten worden opgestart. Stadsbreed komen er op die manier minstens 20 nieuwe zones per jaar bij.

De stad wil met een lagere, veilige rijsnelheid in woonstraten een aangenaam woonklimaat garanderen, een betere verstandhouding tussen alle weggebruikers, minder luchtvervuiling en verkeerslawaai, een vlottere doorstroming en minder doorgaand verkeer. Studies tonen bovendien aan dat een reductie van de gemiddelde snelheid met 1 km/u kan leiden tot 3% minder ongevallen en 5% minder verkeersslachtoffers.

Naast de invoer van de nieuwe zones worden ook infrastructurele maatregelen genomen om de lagere snelheid af te dwingen. Dat vooral in straten met een breed wegprofiel en in de schoolomgevingen.

Nieuwe zone
Merksem: Lode Geysenstraat
Deze zone wordt begrensd door de Bredabaan, Merksemheidelaan-Winkelstap en Winkelstap tussen Winkelstap en Van Praetlei (inclusief).

Uitbreiding van bestaande zones
Merksem: Omgeving Kwadevelden
De bestaande zone 30 wordt uitgebreid met de Moeshofstraat. Deze zone wordt begrensd door de Maantjessteenweg, Victor Govaerslaan, verkeerswisselaar A12/E19 en Laaglandlaan. Alle voornoemde straten zijn niet in de zone begrepen.

Merksem: Omgeving Jan Palfijn
De nieuwe zone Omgeving Jan Palfijn ontstaat door clustering en uitbreiding van de bestaande zones Lindeboomplein en Kastanjeboomplein. Deze zone wordt begrensd door de Ringlaan, Laaglandlaan (gedeelte tussen Ringlaan en Korte Bremstraat inclusief), Laaglandlaan (gedeelte tussen Korte Bremstraat en Burgemeester Eduard Waghemansbrug) en Bredabaan. Alle voornoemde straten zijn niet in de zone begrepen.

Merksem: Merksemse Heide
De nieuwe zone Merksemse Heide ontstaat door clustering en uitbreiding van de bestaande zones 30: Omgeving Papaverstraat en Rerum Novarumlaan. Deze zone wordt begrensd door de Bredabaan, Nieuwdreef, Ryenlanddreef, Lambrechtshoekenlaan, Maantjessteenweg en Ringlaan. Alle voornoemde straten zijn niet in de zone begrepen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.