Vaartkaai plaatselijk afgesloten van 3 tot en met 9 december

Van maandag 3 december tot en met zondag 9 december wordt de Vaartkaai tussen de Noorderlaanbrug en IJzerlaanfietsbrug tijdelijk afgesloten voor wegverkeer. Er is een omleiding voorzien, deze loopt via de Groenendaallaan. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder en kunnen gebruik blijven maken van het jaagpad langs het Albertkanaal.

Een gedeelte van de Vaartkaai, ter hoogte van de spoorlijnen over het Albertkanaal, waar de Vaartkaai overgaat in Straatsburgdok-Noordkaai, wordt van 3 tot en met 9 december tijdelijk afgesloten om voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding uit te voeren. Het wegverkeer wordt omgeleid via de Groenendaallaan en de Ingenieur Menneslaan.

De aannemer voert sinds deze zomer werken uit aan de spoorlijnen. Hij brengt er verstevigingen aan onder de sporen, om later bij de hoofdwerken van Oosterweel de massieve bermen onder de sporen uit te kunnen hollen. Zo ontstaat er ruimte om er de Kanaaltunnels te kunnen bouwen.

Tussen 3 en 9 december voert de aannemer grote hoeveelheden grond aan om een verhoogd werkplatform naast de spoorlijn te bouwen. Om dit veilig uit te kunnen voeren, wordt de Vaartkaai tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.