Wijkbudget Merksemheide – muur kinderrechten

Streetart is geen onbekende meer in Merksem. In kader van het wijkbudget Merksemheide diende een groep buurtbewoners, waaronder Tim beter bekend als de Streetartwerpenaar, een project in om een aantal grauwe muren in de wijk kleur te geven. In de basisschool Melgesdreef op de Ringlaan werd samen met de leerlingen een muurschildering gemaakt naar aanleiding van het kinderrechtenlabel dat de school kreeg.

De artieste Elizabetha Gabriel uit Ecuador deed met de leerlingen van basisschool Melgesdreef een brainstorm rond kinderrechten. Daaruit kwamen verschillende ideeën. In de muurschildering zijn deze ideeën rond verschillende kinderrechten verwerkt: het recht op een leven zonder oorlog, het recht op een huis, het recht om te spelen, het recht op iemand om voor hen te zorgen, het recht om vrijuit te lopen, het recht op een naam.

De muurschildering draait rond kinderrechten. De school werd op 20 november een kinderrechtenschool. Dit is een school waar kinderen zich bewust zijn van hun rechten en die van leeftijdsgenoten wereldwijd. De leerlingen namen dan ook actief mee aan het schilderen zodat het een erg mooi project werd.

Ketnet maakte er een leuke reportage van in hun jeugdjournaal Karrewiet.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.