Buurt aan de Beurt omgeving Kroonplein

Van 3 tot en met 7 juni is er in de omgeving van het Kroonplein een Buurt aan de Beurt actie. Stadsdiensten, politie, plaatselijke organisaties en bewoners slaan de handen in elkaar om de buurt te verfraaien en maken werk van propere, opgeknapte en veilige straten.

In de omgeving van het Kroonplein wordt van 3 tot 7 juni een Buurt aan de Beurt actie gehouden. Volgende straten komen aan bod: Du Chastellei, Albert Meulemansstraat, Pieter Corbeelstraat, Sint-Lutgardisstraat, Boerenkrijgplein, Emmanuel Rolliestraat, Jozef Van Gansenstraat, Rerum Novarumlaan, Terlindenhofstraat tussen Speelpeinstraat en Kroonplein, Speelpleinstraat en Kroonplein.

De buurt krijgt een week lang een opknapbeurt. Vuil, onkruid, hondenpoep en graffiti worden aangepakt. Mankementen in het straatbeeld werden opgelijst om te laten herstellen en de rioolkolken worden gereinigd. Honden kunnen een chip krijgen. Er wordt extra aandacht besteed aan veiligheid en gecontroleerd op overlast. Hoe meer buurtbewoners meedoen, hoe properder, mooier en veiliger de buurt.

Om de week af te sluiten komt er een pop-upcontainerpark op het Kroonplein op vrijdag 7 juni van 14 tot 18.30 uur. Daar kunt u gratis afval tot maximum 2m² binnenbrengen uitgezonderd grofvuil.

In aanloop van deze Buurt aan de Beurt actie werden de nutskasten in de omgeving van het Kroonplein en het Sint-Franciscusplein verfraaid. De Merksemnaren konden in het najaar van 2018 een ontwerp indienen om een nutskast mee te bekleden. De kasten werden inmiddels bestickerd met de ontwerpen en worden op 15 juni officieel ingehuldigd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.