Ophaling huisvuil start vroeger door voorspelde hitte

Deze week worden er zeer warme dagtemperaturen voorspeld. Daarom vervroegt de stad uitzonderlijk de uren waarop huisvuil wordt opgehaald. In plaats van om 7 uur starten de ophaaldiensten al om 6.30 uur.

De dagophaling voor huisvuil start in heel de stad normaal gezien om 7 uur, zo staat dit ook op de ophaalkalender. Om de grootste hitte voor de ophalers te vermijden, werd beslist om de huisvuilophaling deze week vroeger op te starten.

Van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni wordt het huisvuil al vanaf 6.30 uur opgehaald. Zo kunnen onze huisvuilophalers het heetste moment van de dag vermijden en blijft hun werk op die dagen haalbaar. Daarom wordt aan alle bewoners gevraagd om hun huisvuil ten laatste om 6.30 uur buiten te plaatsen.
Na vrijdag 28 juni wijzigen de uren terug naar de gewone ophaaluren.

Bron Antwerpen.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.