Gratis lezing: Bijen in de (moes)tuin

Het nut van bijen kan moeilijk overschat worden. Ze zijn ijverige bestuivers van planten en landbouwgewassen. En ook in de moestuin leveren ze gratis en voor niets nuttig werk. Kom meer over de beestjes te weten tijdens een gratis lezing in bibliotheek Park.

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen is de hoofdrol niet weggelegd voor de honingbij. Zij wordt bijgestaan door tientallen verschillende soorten hommels en solitaire bijen, die het werk verdelen naargelang hun eigen ecologische voorkeuren.

Met de juiste kennis over deze prachtige insecten is het mogelijk om de bestuiving van groenten en fruit te optimaliseren.

Lezing ‘De Boekerij: Bijen in de (moes)tuin
zaterdag 5 oktober om 16 uur
Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A
2170 Merksem
gratis, maar reserveer vooraf om zeker te zijn van een plaatsje. Reserveren kan hier.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.