Merksem huldigt zijn sportlaureaten

Op dinsdag 3 maart zette het district Merksem de prestaties van zijn topsporters en verdienstelijke sportclubleden in de kijker. Dirk Beckers werd als G-sporter van 2019 in de bloemetjes gezet en Jacques Van Lancker werd sportambassadeur voor 2020.

Het district Merksem vierde haar kampioenen op een Belgisch, Vlaams of Provinciaal kampioenschap en sporters die deelnamen aan een Europees of Wereldkampioenschap, Wereldspelen, Jeugdolympiades, Universiades, Olympische of Paralympische Spelen.

In totaal werden er 59 individuele sporters gevierd en 77 sporters die in teamverband kampioen werden. 9 sportclubs haalden de titel topsportclub Merksem binnen: Klimop R.T. Merksem, Olse Atletiekclub, Merksemse Zwemvereniging Antwerpen, Koninklijke Kwik Korfbalclub, Koninklijke Metropolis Danssportclub, Merksem Judoclub, Niji Yama Dojo, Hipe Skip en The Bulldogs.

G-sporter 2019 en sportambassadeur 2020
Dirk Beckers werd gekroond tot G-sporter van het afgelopen jaar. Hij zet zich in voor dansgroep Kinésiphilia, een dansvereniging voor en door patiënten met de ziekte van Parkinson. Ex-olympisch worstelaar Jacques Van Lancker is de sportambassadeur voor Merksem in 2020, het jaar dat het exact 100 geleden is dat de Olympische Spelen plaatsvonden in Antwerpen.

Tevens werden naar aanleiding van het olympische jaar alle sportambassadeurs die Merksem rijk is uitgenodigd. Het district bedankte hen voor hun jarenlange inzet met een speciaal ontworpen zilveren pin met het opschrift ‘Sportambassadeur Merksem’.

Tijdens de viering gaven Merksem Judoclub en The Bulldogs een demo en vertelde loper Pieter-Jan Hannes over zijn olympische ervaring.

Ook de Antwerpse olympische vlag was aanwezig op de huldiging en werd er gehandtekend door Merksemse ex-olympiërs.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.