Controle op pakjesdiensten en koeriers

Het wijkteam van Merksem en de Luchtbal trok deze week samen met controleurs van het RSZ op controle. De aandacht ging uit naar leveranciers van pakjesdiensten en de bezorgers van maaltijden. Meerdere bestuurders bleken in het zwart rond te rijden als onderaannemer van een groot bedrijf. 1 man werkte zelfs voor een pakjesdienst terwijl hij genoot van een werkeloosheidsuitkering. Een andere man werkte als onderaannemer terwijl hij illegaal in ons land verblijft.

Er werd ook gecontroleerd aan horecazaken die aan huis leveren. De koeriers en de restaurants werden aan kortstondige controles onderworpen. Er werden meerdere inbreuken vastgesteld op de aanmelding van de werkgevers, deeltijdse arbeid, ontbrekende arbeidscontracten en studentenarbeid. In één pizzeria waren maar liefst 3 koeriers niet in orde.

Alle werkgevers zullen zich voor de verschillende inbreuken moeten verantwoorden. De rijksdienst voor sociale zekerheid en het toezicht op de sociale wetten zullen de verschillende inbreuken verder onderzoeken.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.