Heraanleg Trammezandlei en Ridder van Parijsstraat – Antwerpen

Stad Antwerpen en district Merksem leggen in samenwerking met water-link en Aquafin Trammezandlei en Ridder van Parijsstraat opnieuw aan. De werken zijn gepland in 2022. Tijdens het digitale moment op woensdag 10 maart 2021 werd er verder gewerkt rond mogelijke profielen voor beide straten.

Aangename straten en pleinen die zorgen voor verkoeling, meer groen en water. Dat is wat de stad met ‘Antwerpen Breekt Uit’ wil realiseren. Dankzij dit project worden stukken straat of verharde pleinen vervangen door groen of door waterdoorlatende materialen. Meer ruimte voor water en groen zorgt niet alleen voor meer woonkwaliteit, maar ook voor een veilige opvang van overvloedige regen of verkoeling tijdens warme zomerdagen. Op sommige plaatsen kan het opgevangen water tijdens extreme droogte worden hergebruikt.

Tijdens het digitale info-en participatiemoment van woensdag 10 maart 2021 werden de randvoorwaarden voor de heraanleg van beide straten toegelicht. Daarnaast werden verschillende scenario’s voor beide straten uitgebreid besproken. Deze presentatie kunt u bekijken via deze externe link. Heeft u hierover vragen? Wilt u hierover uw mening kwijt? Stuur voor 23 maart 2021 uw reactie naar wijkoverleg.merksem@antwerpen.be of bel hen op 03 338 72 49 of 03 338 72 54. Daarna gaan de ontwerpers verder aan de slag met uw input.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.