Verhoging Theunisbrug en aanleg Duvelsplein

Liggers nieuwe Carrettebrug geplaatst

Samen met de Theunisbrug over het Albertkanaal vernieuwt men ook de brug over de Carrettestraat. De onderdoorgang wordt breder zodat autobestuurders op de Carrettestraat een beter zicht hebben, en fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen.

Begin deze maand zijn de laatste liggers van de nieuwe Carrettestraatbrug geplaatst. En noem dat gerust een mijlpaal, want hiermee zijn de laatste grote ruwbouwwerken afgerond. Met een grote kraan werden de betonnen balken één voor één op hun plaatst gelegd. In onderstaande drone-filmpje zie je hoe dat in zijn werk gaat.

Aanloophellingen en keermuren westelijke wegbrug krijgen vorm

Bij de Theunisbrug zelf werd de voorbij weken stevig doorgewerkt aan de aanloophellingen en keermuren van de westelijke brughelft (rijrichting Deurne). Aan de kant van de Schijnpoortweg zijn de keermuren bijna klaar. Ook aan de overzijde van het kanaal, langs de Van Veerlehofstraat schieten de werken flink op. Zo kan je op de luchtbeelden al duidelijk zien hoe de fietshelling vanaf de Vaartkaai vorm krijgt.

Aankleding keermuur t.h.v. Schijnpoortweg

Opbouw fietshelling vanaf Vaartkaai naar Theunisbrug

Aanleg Duvelsplein: bijkomende werken aan de Min. Delbekelaan nodig

Verderop naar Merksem is de heraanleg van de Min. Delbekelaan en het kruispunt met de Frans de L’Arbrelaan in volle gang. Nadat men begin februari van kant gewisseld heeft, werd de oostelijke helft van het kruispunt opgebroken. De nieuwe riolering zit ondertussen bijna volledig in de grond. Als alle rioleringswerken afgerond zijn, kan de opbouw van de nieuwe rijweg richting Merksem beginnen.

Ook aan de westelijke zijde zijn nog enkele bijkomende werken aan de boordstenen noodzakelijk om een vlotte doorgang van de trams te garanderen. Die aanpassingswerken voert men uit in de tweede week van de paasvakantie, van 12 tot en met 16 april. Tijdens die week kan het auto- en vrachtverkeer van Merksem naar Deurne niet via de Minister Delbekelaan – Theunisbrug rijden. We voorzien een omleiding vanaf het kruispunt Groenendaallaan/Bredabaan via de ing. Menneslaan en Vaartkaai naar de brug van den Azijn. Het verkeer in de andere richting, van Deurne naar Merksem, blijft wel mogelijk. Ook fietsers en voetgangers hebben steeds in beide richtingen doorgang op de Min. Delbekelaan. De westelijke zijde van de Minister Delbekelaan zal na het bouwverlof (zomer 2021) definitief afgewerkt worden.

Bron De Vlaamse Waterweg NV

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.