Verkeersveiligheid schoolomgeving Sint-Bartholomeusstraat

Om de schoolomgeving van De Luchtballon verkeersveiliger te maken wordt een voetpaduitstulping aangelegd ter hoogte van de toegang van de school. Deze voetpaduitstulping geeft meer ruimte aan de toegang van de school voor voetgangers en zorgt voor een plaatselijke versmalling van de rijbaan. Op de voetpaduitstulping komen fietsbeugels, een zitbank, hekwerk en een vlaggenmast. Daarnaast wordt de toplaag asfalt van de rijbaan vernieuwd. Aansluitend worden twee verkeersplateaus aangelegd, ter hoogte van de huisnummers 36/38 en 64/66 die de snelheid van het autoverkeer in de straat zullen afremmen.

De werken zullen uitgevoerd worden in twee fasen.

Fase 1: werken aan de voetpaduitstulping
De werken aan de voetpaduitstulping zijn gepland van 1 tot 16 juli 2021. De werfzone bevindt zich in Sint-Bartholomeusstraat van huisnummer 73 tot huisnummer 93. De werfzone is afgesloten voor verkeer en de garages zijn niet bereikbaar binnen de werfzone. De Sint-Bartholomeusstraat loopt aan beide zijden dood op de werfzone. Ook de Winkelhaakstraat loopt dood op de werfzone en is tijdelijk dubbele richting. Er geldt een plaatselijk parkeerverbod buiten de werfzone in beide straten zodat keren mogelijk is.

Voor doorgaand verkeer geldt een omleiding richting noorden via de Bredabaan. Naar het zuiden loopt de omleiding via Van Stralenlei – Karel Van Dammestraat – Borrewaterstraat – Lebaudystraat – Trammezandlei – Beukenhofstraat – Frans de l’Arbrelaan.

Fase 2: asfalteringswerken en plaatsen verkeersplateaus
Als de weersomstandigheden het toelaten, worden deze werken gepland in augustus.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.