Ingrepen Rodeloopstraat

Om de Rodeloopstraat veiliger en groener te maken staan een aantal ingrepen gepland in de straat. De werken staan ten vroegste in 2022 gepland.

Verkeersveiligheid

Om de verkeersveiligheid in de straat te verhogen worden de kruispunten met de Kruisbaanvelden, de Lupinestraat en de Klaverbloemstraat opnieuw aangelegd. Nieuwe verkeersplateaus remmen het verkeer af en verbeteren de oversteekbaarheid voor voetgangers en fietsers. Aangepaste belijning in de straat zorgt voor een visuele versmalling van de volledige straat, wat ook een snelheidsremmend effect heeft.

Ontharden, bomen en straatmeubilair

In de Rodeloopstraat worden verschillende plekken onthard. Dit betekent dat een onnodig verharde oppervlakte in de straat wordt vervangen door een groen oppervlak dat water doorlaat. Deze ontharding kadert in het project Antwerpen Breekt Uit. Ter hoogte van de kruispunten zorgen 6 nieuwe plantvakken voor ontharding. Een deel van de bestaande, volledige verharde voetpaduitstulping ter hoogte van de inkom naar het Runcvoortpark maakt plaats voor een grote groenzone met een boom. In de straat maakt in totaal 300m² verharding plaats voor groen.

In de plantvakken komen ter hoogte van de aansluiting met de Kruisbaanvelden en de Klaverbloemstraat in totaal 3 nieuwe bomen van het type Ginkgo biloba ‘Tremonia’, een Japanse bladverliezende notenboom met een zuilvormige kruin. Ter hoogte van de grotere plantvakken aan de kruispunten aan de zijde van de sportterreinen en in de voetpaduitstulping aan het Runcvoortpark komen 7 nieuwe bomen van het type Celtis australis, een Europese netelboom met ronde kroon en hangende takken. Het is een drachtboom voor bijen. Als onderbeplanting komt bloemrijke en vaste beplanting in de plantvakken.

Aan de zijde van de sportterreinen komen in de voetpadzone ter hoogte van de verkeersplateaus fietsbeugels en zitbanken.

Bushalte

De Lijn onderzoekt de huidige buslijnen en overweegt een nieuwe buurtbus in te voeren. De exacte timing hiervan is nog niet gekend. Om hieraan tegemoet te komen werd in het ontwerp een nieuwe bushalte ter hoogte van het sportcomplex De Rode Loop met een veilige op-en afstapplaats voor reizigers voorzien.

Meer info en foto’s van de planning via deze externe link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.