Schouwburg Noord

Lezing ‘De Oceaan, het klimaat en onze gezondheid’ door Dos Winkel

Dinsdag 16 november om 20 uur in Schouwburg Noord | gratis

Dos Winkel observeert al jarenlang de ecosystemen op aarde en is de bedenker en medeoprichter van Sea First Foundation. Tijdens deze lezing vertelt hij over de ernstige achteruitgang van die ecosystemen en de impact daarvan op de gezondheid van de mens. Een boeiend verhaal over hoe alles met alles is verbonden.

Fysiotherapeut Dos Winkel heeft in de afgelopen 30 jaar ongeveer 4500 duiken gemaakt in de meest uiteenlopende ecosystemen. Hij zag overal in de wereld de onderwaterwereld achteruit gaan.

De oceaan is het belangrijkste ecosysteem op aarde. De oceaan houdt ons in leven. De oceaan is immers de belangrijkste zuurstofproducent voor al het dierlijk (en dus ook menselijk) leven op deze aarde. Dos geeft presentaties over de oceaan op een zeer bevlogen en entertainende manier: bedreigingen, gevolgen en oplossingen – met name dat laatste is volgens de huidige wetenschappers zeer dringend noodzakelijk. Hoe u zelf daaraan kunt meewerken hoort u tijdens zijn lezing.

Tickets
via ‘schouwburg Noord‘ of aan de balie in de schouwburg, NIeuwdreef 135 te Merksem

De infosessie is gratis maar reserveer wel een plaatsje in de vernieuwde schouwburg van Merksem (cultuurcentrum Merksem).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.