Merksemse cultuurprijs 2021 voor Blinkenloket en Gezinsbond

District Merksem en de Merksemse cultuurraad reiken elk jaar de cultuurprijs uit. De jury koos er dit jaar voor om de cultuurprijs toe te kennen aan het Blinkenloket en de jongerenprijs aan de Merksemse afdeling van Gezinsbond.

Het Blinkenloket heeft ondanks het gebrek aan activiteiten, steeds weer zijn schouders gezet onder het maken van een krantje met activiteiten die wél konden doorgaan. Denk aan wandelingen, zoektochten en evenementen die veilig en buiten konden doorgaan. Ze zetten zich al jaren in om Merksemnaren betaalbaar cultuur aan te bieden. Dit najaar kon eindelijk weer een fysiek loket doorgaan, waar meteen weer 70 mensen op af kwamen. Een bewijs dat deze werking inmiddels sterk geworteld is in Merksem, dankzij de vele vrijwilligers die eraan meewerken.

Gezinsbond Merksem organiseerde ondanks de coronapandemie toch een aantal cultuuractiviteiten voor de jeugd, zoals ‘Zoek het Paasmaandagei’ en het stoepbezoek van Sinterklaas. En tijdens de kerstdagen van 2020 konden kinderen een bingo invullen door te zoeken naar kerstballen voor de ramen van Merksemse woningen.

De uitreiking van de cultuurprijzen ging normaal gezien door tijdens de Quiz van de Cultuurraad in november. Deze kon omwille van corona echter niet plaatsvinden. Het district en de cultuurraad hopen weldra alsnog een feestelijk uitreikingsmoment te kunnen organiseren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.