Viering sportlaureaten Merksem

Op donderdag 17 maart 2022 zet district Merksem de uitzonderlijke sportprestaties van 2020 en 2021 én de verdienstelijke leden van 2021 in de kijker. Ook wordt er die avond een G-sporttrofee uitgereikt en wordt de Merksemse sportambassadeur voor 2022 bekendgemaakt.

Nomineer jouw laureaat

Heb je een individuele atleet in de rangen die zich in 2020 en/of 2021 op de sportieve kaart heeft gezet? Of is er een sportclublid dat het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk was binnen de werking van jouw vereniging? Ken je een G-sporter of iemand die bijdraagt aan het stimuleren van G-sport in Merksem? Laat het ons weten.

Om in aanmerking te komen voor deze huldiging moeten de genomineerden aan enkele criteria voldoen:

Criteria individuele sportprestaties

  • De sporter woont in Merksem en/of is aangesloten bij een Merksemse sportclub.
  • De sporter behaalde in 2020 en/of 2021 de eerste plaats op Belgisch, Vlaams of provinciaal kampioenschap of de sporter nam deel aan een Europees of Wereldkampioenschap, Wereldspelen, Jeugdolympiade, Universiade, Olympische Spelen of Paralympische Spelen.

Criteria teamsportprestatie

  • Ploegsporters dienen uit te komen onder een Merksemse sportvereniging of als inwoner van Merksem ingeschreven zijn.
  • Dit zijn enerzijds de ploegen of leden van nationale teams die deelgenomen hebben aan Europese, Wereld-, Olympische of Paralympische kampioenschappen, de Wereldspelen, Jeugdolympiade of Universiade. Anderzijds ook de ploegen die de titel van Belgisch, Vlaams of provinciaal kampioen behaald hebben in 2020 en/of 2021.

Criteria verdienstelijk lid

  • Het lid is aangesloten bij een Merksemse sportclub en was in 2021 zeer verdienstelijk binnen de werking van de vereniging.

Criteria G-sporttrofee

  • Voor de G-sporttrofee kan je G-sporters nomineren die in 2020 en 2021 een uitzonderlijke prestatie hebben neergezet of personen die hebben bijgedragen aan het stimuleren van G-sport in Merksem of in het algemeen. De personen dienen op het moment van de huldiging als inwoner van Merksem ingeschreven te zijn of lid te zijn van een Merksemse sportvereniging. Deze titel en trofee kan men slechts éénmalig in zijn of haar sportcarrière ontvangen.

Bezorg voor 1 februari 2022 jouw laureaat via sportantenne.merksem@antwerpen.be en licht je nominatie toe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.