112 nieuws Merksem

Voertuigen overladen

Het plaatselijke wijkteam, het verkeersondersteuningsteam (VOT) Noord, de mobiele eenheid, de verkeerspolitie, de RSZ en de sociale inspectie hebben gezamenlijk een controlepost opgezet aan de Bredabaan.

57 voertuigen, hoofdzakelijk van koeriersbedrijven, zijn uit het verkeer gehaald en 83 personen zijn aan een controle onderworpen. Vier bestuurders zijn beboet omdat ze het verkeersbord dat een verplichte rijrichting aangeeft, hadden genegeerd. Nog eens vier bestuurders zijn betrapt omdat ze aan het gsm’en waren tijdens het rijden. Twee personen hadden hun gordel niet om. Er was een bestuurder die drugs op zak had en onder invloed van verdovende middelen reed. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Zijn lichte vrachtwagen, geladen met radiatoren, was overladen. Dat kostte hem ook nog eens 800 euro. De lading moest overgeladen worden. Er zijn ook nog drie andere vaststellingen gebeurd met betrekking tot overlading, wat de bestuurders allemaal samen 2 000 euro heeft gekost. Twee bestuurders zijn betrapt op het gebruik van een onrechtmatig verkregen Bulgaars rijbewijs. Er was ook een professionele bestuurder die reed zonder aanmelding voor een vervoersvergunning. Dat betekende een onmiddellijke inning van 990 euro. De inspectiediensten hebben drie processen-verbaal opgesteld wegens zwartwerk en vier wegens deeltijdse arbeid.

Bron Lokale Politie antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.