Dien tussen 1 januari en 15 maart jouw project in voor het wijkbudget

Je kent als bewoner jouw eigen wijk het beste! Je hebt misschien al langer een idee dat de samenhang in jouw wijk zou verbeteren. Met het wijkbudget wil district Merksem je daarbij financieel ondersteunen. Jaarlijks stelt het district 10.000 euro ter beschikking. Met dat geld kan je met jouw buren jullie dromen, kleine of grotere dromen, voor jullie wijk waarmaken. Je kan van 1 januari 2022 tot 15 maart 2022 samen met jouw buren een project indienen dat de wijk ten goede komt. Je voert het project samen uit voor 15 november 2022 Het project brengt de wijkbewoners dichter bij elkaar.

Jaarlijks stelt het district Merksem een wijkbudget ter beschikking zodat bewoners van een wijk hun straat, buurt of wijk aangenamer kunnen maken. Elke Merksemnaar uit elke wijk kan een project indienen dat tegemoet komt aan een nood, een opportuniteit of een verlangen binnen de wijk.

Doe ook mee
Heb je al langer een idee voor jouw wijk, straat of buurt? Kan je dit idee met je buren uitwerken tot een echt plan en samen uitvoeren? Dan maak je kans op een wijkbudget van maximum 10.000 EUR. Met het wijkbudget kan je geen grote infrastructurele ingrepen op het openbaar domein uitvoeren maar wel kleine projecten die het samenleven in jouw buurt aangenamer maken. Zoek daarom een aantal buurtbewoners, minimum 4, steek de koppen bij elkaar en werk samen aan een project dat jullie wijk kan verbeteren. Schrijf je in via de verenigingendatabank tussen 1 januari en 15 maart 2022.

Werkwijze
Bezorg samen met 4 andere bewoners jouw voorstel die jouw straat, buurt of wijk ten goede komt voor 15 maart 2022. Je dient het project in via het aanvraagformulier dat je terugvindt in de verenigingendatabank.

De voorwaarden voor de projecten:

  • jouw project moet een grote draagkracht hebben in jouw wijk. Daarom moet de aanvraag naast jou ondersteund worden door minstens vier meerderjarige wijkbewoners uit jouw wijk. Jullie geven aan hoe jullie de draagkracht getoetst hebben in jullie wijk en wat de respons van de buurtbewoners is;
  • jouw project heeft een grote zichtbaarheid in jouw wijk;
  • jouw project omvat een grote actieve betrokkenheid van bewoners op straat-, buurt- of wijkniveau;
  • jouw project zorgt voor samenwerking tussen verenigingen en/of individuen;
  • je voert het project zelf uit samen met jouw wijkbewoners;
  • jouw project draagt bij tot de positieve beeldvorming over het district.

Neem zeker het subsidiereglement (externe link) door zodat u weet wat er juist van jou verwacht wordt.

Ter inspiratie
Je kan met een wijkbudget heel wat leuks doen voor jouw wijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ecoplantsoen, een bijenhotel, een heuse speel- en muziekoptocht, een tentoonstelling die de wijk terug meeneemt in de tijd, een fleurige bloemenstraat, taallessen, kleurrijke vlaggen, plantenbakken,…

Meer info
Wijkoverleg Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1, Merksem
tel. 03 338 72 49
wijkoverleg.merksem@antwerpen.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.