112 nieuws Merksem

21 % rijdt te snel

De verkeerspolitie heeft zondag 436 voertuigen betrapt die met een te hoge snelheid voorbij reden aan de Bredabaan. Dat is 21 % van de gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was die van 88 km/u waar een limiet van 50 geldt. 32 hardrijders zijn door de motards uit het verkeer gehaald. Een van hen reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is voor zes uur ingehouden. Een motorrijder kon geen rijbewijs voorleggen. Nazicht in de databanken verklaarde waarom: zijn rijbewijs lag op de rechtbank omdat hij al een rijverbod tot eind 2022 had lopen. En er wachtte nog een bijkomend rijverbod waarvoor de man nog geseind stond. Tot slot legde de hij nog een positieve speekseltest af. De motor werd geïmmobiliseerd en opgehaald door een takeldienst.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.