Minister Delbekelaan 3 dagen afgesloten voor asfalteringswerken

Op 4, 5 en 6 april voeren we in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de asfaltverharding op de Minister Delbekelaan richting Deurne. Die dagen zal er grote verkeershinder zijn omdat auto- en vrachtverkeer van Merksem richting het sportpaleis niet via de Minister Delbekelaan en de Theunisbrug kan rijden.

Omleiding van Merksem naar Deurne
De asfalteringswerken zijn gepland in de eerste week van de paasvakantie. Het gaat om het gedeelte van de minister Delbekelaan vanaf de Bredabaan tot aan de vernieuwing aan het Duvelsplein. De weg is gedurende drie dagen afgesloten in de richting van het Sportpaleis vanaf het kruispunt met de Bredabaan tot voorbij de Theunisbrug. Verkeer naar Deurne kan omrijden via de Brug van de Azijn of via de Groenendaallaan-Noorderlaan-IJzerlaan. Komende van de Bisschoppenhoflaan en het Sportpaleis kan het verkeer wel over de Theunisbrug en de Minister Delbekelaan naar Merksem.
Fietsers en voetgangers kunnen wel in beide richtingen over de Minister Delbekelaan en de Theunisbrug.

externe afbeelding (c) De Vlaamse Waterweg

Lokale asfaltwerken

Tegelijk vernieuwt de aannemer ook de bovenste laag asfalt van de Duvelshoek en doet hij plaatselijke asfaltherstellingen op de fietspaden van de Carrettestraat en de aansluitingen van de Vaartkaai. De Duvelshoek en de aansluiting van de Heirmanstraat op de Minister Delbekelaan zijn daardoor afgesloten op maandag 4 en dinsdag 5 april. Het verkeer naar de achterliggende straten volgt een omleiding via de Sint-Bartholomeusstraat en de Borrewaterstraat. Fietsers kunnen het jaagpad nemen in plaats van de Carrettestraat.

Vooruitblik: herstellingswerken fietspad Theunisbrug van 19 april tot 6 mei

Na de paasvakantie staan er ook nog herstellingswerken gepland op de aanloophellingen van de Theunisbrug aan het fietspad richting Merksem. Om de herstellingen te kunnen uitvoeren is het fietspad een drietal weken afgesloten. Op de brug maken we een rijstrook vrij voor de fietsers en voetgangers. Het autoverkeer richting Merksem moet in die periode tijdelijk over één in plaats van twee rijstroken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.