SupermArt : Een maand lang kunst bij Merksemse handelaars

Van 19 april tot en met 19 mei wordt een bezoek aan vijf Merksemse handelaars nog aangenamer. Dankzij SupermArt ontdek je er een maand lang werken van jonge kunstenaars.

Wat als we kunst integreren in het dagelijkse leven? Wat als we een tikje cultuur zouden toevoegen aan een alledaagse trip naar de supermarkt? Zou ons leven niet een spatje kleurrijker worden?

Met die gedachte startte kunstenares Denisa Teglas eind 2020 het project SupermArt, dat kunst van jonge artiesten naar buurtwinkels brengt. Na geslaagde edities in Berchem, Borgerhout, centrum Antwerpen en het Kiel, wordt SupermArt de komende maand in samenwerking met cultureel ontmoetingscentrum Merksemdok en het district uitgerold in Merksem.

“Met SupermArt brengen we kunst op een laagdrempelige manier aan de man”, aldus kunstenares en cultuurnetwerkster Denisa Teglas. “We tonen kunstwerken op plaatsen waar je het niet meteen zou verwachten en waar een breed publiek ervan kan genieten. Zo zorgt het project voor veel gesprekken aan de kassa en op die manier ook voor ontmoeting tussen Merksemnaren. Voor de deelnemende kunstenaars is SupermArt een opportuniteit om hun werk tentoon te stellen aan een ruim publiek. Voor sommigen vloeiden daar al mooie opportuniteiten uit.”

Wie benieuwd is bij welke Merksemse handelaars er kunstwerken te bezichtigen vallen en wie de deelnemende kunstenaars zijn, kan terecht op de website van Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok. Of scan de QR-code die je bij de verschillende kunstwerken terugvindt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.