Dit weekend : Wandeltweedaagse Maria-ter-Heide.

Twee dagen genieten van bossen, parken, dreven of paadjes langs rivieren, dat zegt u wel iets? Dan mag u deze editie van de “Wandeltweedaagse Maria-ter-Heide”, georganiseerd door de Merksemse wandelclub De Stroboeren, zeker niet aan u voorbij laten gaan.

Deze tocht heeft al een lange geschiedenis. In de loop der jaren heeft de groene long in Antwerpen-Noord enkele ingrijpende maatregelen (bv. de aanleg van de HST) gehad, toch is het een verrassend mooi wandelgebied gebleven. Méér zelfs, de voorbije jaren werden nieuwe gebieden aan het publiek domein toegevoegd zodat deze Tweedaagse-omlopen werd aangepast om het voor de wandelaar nog interessanter maken.

Interessanter betekent kwaliteitsvolle omlopen met onderweg ruime controleposten en altijd goed bewandelbare wegen en paadjes.
De korte afstanden zijn dusdanig uitgetekend dat rolstoelgebruikers moeiteloos van de natuur kunnen genieten. En waar er rolstoelen kunnen komen is er vanzelfsprekend plaats voor kinderwagens. Deze afstanden – 5 of 6 km – zijn dan ook familiale wandelingen.

De 9, 14 of 21 km behoren tot de mooiste wandelingen uit de omgeving. Op zaterdag 21 april zal de 21 km dan ook nog een andere zijn dan op zondag 22 april, zodat de wandelaar die écht een tweedaagse wil beleven niet in zijn eigen spoor moet lopen. Op zondag voegen we dan nog twee omlopen aan ons aanbod toe: de 30 en 42 km. Een marathonafstand, voor de geoefende stapper of zij of hij die dat wenst te worden.

Plaats van vertrek : “ d’ Oude Kerk”, Lage Kaart 644, Brasschaat.
Vlot bereikbaar met bus vanuit of naar Antwerpen, lijn 64, halte Bethanie. Vandaar een 400 meter tot aan zaal “d’ Oude Kerk”.
Voor fietsers en autovoerders worden er “Mars-pijlen” voorzien in de ruime omgeving.

Starten kan vanaf 08.00 uur, zowel op zaterdag als op zondag. Om 15 uur sluit de inschrijving maar iedereen heeft tijd tot 18 uur om weer te keren.

Samengevat: op 21 en 22 april is Maria-ter-Heide ook voor u de plaats van afspraak om gezond op stap te gaan!

http://www.destroboeren.be/

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.