Marc Verhaegen maakt album Michiel de Ruyt

2007 is in Nederland uitgeroepen tot het Michiel de Ruyter-jaar, omdat het precies 400 jaar geleden is dat de bekende zeeheld Michiel de Ruyter werd geboren. Speciaal daarom heeft de Merksemse striptekenaar Marc Verhaegen samen met scenarist Jan Kragt een stripverhaal gemaakt over het leven van deze Nederlandse zeeheld.

In het album wordt het avontuur verteld van het leven van de zeeheld Michiel de Ruyter, geboren als een gewone rondborstige Nederlander te Vlissingen in de zeventiende eeuw. Je bent getuige van zijn onvoorstelbaar avontuurlijk leven, waarin hij de ene keer op walvissen jaagt en in een volgende periode reizen onderneemt naar het verre Afrika en de Caribische eilanden, met zeegevechten en levensbedreigende stormen op zee als dagelijkse kost. Gevangengenomen, ontsnapt en uiteindelijk bevorderd tot admiraal groeit Michiel uit tot de grootste zeeheld van Europa. Ademloos volg je Michiel in zijn gevechten tegen Duinkerker piraten en later tegen de onverslaanbaar gewaande Engelse oorlogsvloot, maar ook in zijn liefde voor zijn gezin. Ontdek het geheim van deze Vlissingse deugniet, die ondanks al zijn overwinningen vooral zichzelf bleef.

coverregulier.jpg

Het stripverhaal Het geheim van Michiel de Ruyter is het eerste project van Stichting Eureducation, die anderhalf jaar geleden door Jan Kragt en Marc Verhaegen werd opgericht. De stichting heeft onder meer als doelstelling om jongeren in Europa deelgenoot te maken van elkaars cultuur en geschiedenis. Door middel van het stripverhaal en andere media probeert de stichting jongeren te informeren en aan het denken te zetten.

Het geheim van Michiel de Ruyter is op 23 maart j.l. in Vlissingen gepresenteerd, tijdens de opening van het jubileumjaar 400 jaar Michiel de Ruyter. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het Kikafonds. Het album kost 5,95 euro en is verkrijgbaar in de boek- en stripwinkels in Nederland en Vlaanderen.

Het oeuvre van Marc Verhaegen wordt momenteel in rap tempo uitgebreid. Na jarenlang hoofdtekenaar van Suske en Wiske te zijn geweest, startte hij in het najaar van 2005 met zijn Senne en Sanne-reeks, waarvan er inmiddels twee albums zijn verschenen. Recentelijk verscheen bij uitgeverij De Gouwe Greep De Ongewenste, een heruitgave van zijn eerste striptekenwerk. Momenteel werkt Verhaegen aan Het Speelgoedmysterie, een kortverhaal van Senne en Sanne voor het Speelgoedmuseum in Mechelen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.