Zomer van Antwerpen

Vanaf vandaag kan je op http://www.zomervanantwerpen.be/ terecht voor het programma van de Zomer van Antwerpen. Op het eerste zicht blijven de activiteiten vooral gecentreerd in de stad zelf, al is er natuurlijk Muziek in de wijk. Zoals elk jaar zal het Kroonplein in augustus weer de locatie zijn waarop verschillende groepen het beste van zichzelf komen brengen.

Vanaf 12 augustus tot 2 september kan je elke zondag op het Kroonplein terecht voor muziek. Telkens vanaf 14u. De hoofdact komt elke keer om 16u langs.

De hoofdact geven we nu al mee, de andere groepen zullen er bij komen als we de activiteiten in de agenda plaatsen.

 • 12 augustus : Son de oro (Cuba)
  Tussen 5 en 9 jaar oud waren de muzikanten van Son de Oro toen ze in 1976 met hun groepje begonnen in Matanzas, Cuba. Ze begonnen met lokale folkloreritmes en werden meteen nationale kindsterretjes. Dertig jaar later zorgt dit salsaorkest voor wel héél dansbare muziek. Son! Guajira! Merengue! A bailar!
 • 19 augustus : Toni Kitanovski & Cherkezi Gypsy Orchestra (Macedonië)
  Papa Cherkezi vormt met twee van zijn zoons de basis van het orkest. In Macedonië spelen ze op trouwpartijen en begrafenissen en dat doet hun familie al generaties lang. Hun ontmoeting met jazzgitarist Toni Kitanovski zorgt ervoor dat hun repertoire uitgebreid wordt met muziek van Charles Mingus en Eric Satie, maar dan wel gekruid met een vrolijke zigeunertoets.
 • 26 augustus : Lang’i (Congo-Brazzaville)
  Lang’i betekent ‘kleur’ in het Lingala en dat omschrijft hen perfect. Twee Congolezen en een in Brazzaville gestrande Europeaan vormen de kern van de groep. Hun muziek vertrekt van de Kilombo-gezangen en maakt uitstapjes naar rap en funk. Emotionele muziek uit een Afrikaanse hoofdstad anno 2007 met fantastische stemmen en opzwepende ritmes
 • 2 september : M’Barka Ben Taleb (Tunesië, Italië)
  M’Barka Ben Taleb is een sensuele Tunesische zangeres en percussioniste die in Napels haar nieuwe thuishaven en inspiratiebron heeft gevonden. Noord-Afrikaanse trance gaat bij haar hand in hand met oude Italiaanse tarantellarituelen. Dansbaar én geëngageerd start zij de beweging ‘Altocalore’: hoe meer kleur in de stad, hoe rijker de samenleving!

Ticketverkoop voor betalende evenementen start op 16 juni om 9 uur aan de balie van Antwerpen Open Ticketing (AOT) in de KBC-toren. Tickets reserveren kan op 070/690.680. Vanaf 19 juni kan iedereen elke dag terecht in het Zomerhuis op Wapper 2. Het hele programma is te raadplegen op http://www.zva.be/.

Gedurende de zomer kan je in Merksem ook terecht voor een heleboel andere activiteiten. Denk maar aan BoBo @ the movies waarover we het eerder al hadden. Binnenkort krijgen alle Merksemenaren een zomerkrant in de bus en ook wij zullen onze agenda aanvullen met zoveel mogelijk activiteiten. Hebt u zelf nog activiteiten in Merksem? Laat het dan weten aan de webmaster.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.