Oproep voor geluidschermen

In Het Nieuwsblad doet Hugo Noorts een oproep voor de plaatsing van geluidschermen. Hugo is een bewoner van de Rietschoorvelden en zag de overlast gedurende de afgelopen 24 jaar toenemen. Hij liet ook een geluidsmeting doen, die aantoont dat geluidsschermen effectief aan te raden zijn.

De eis voor geluidschermen stond trouwens in verschillende verkiezingsbrochures bij de jongste districtsraadsverkiezingen. En die eis is ook tot bij de BAM geraakt. Schermen komen er, alleen is het nog niet duidelijk waar. Ondertussen roept Hugo zijn buurtbewoners op om mee op de kar te springen. Ze kunnen hem bereiken via 03/645.00.58.

Lees het oorspronkelijke bericht op de site van Het Nieuwsblad.

2 comments on “Oproep voor geluidschermen

  1. Tony H

    Dat er schermen komen staat buiten kijf. De vraag is enkel wanneer !!!! …. en hier wordt het dan op politiek vlak (zij die moeten beslissen & een MilieuEffectenRapport opstarten & budget ervoor vrijmaken & de plannen uitvoeren) stil.
    Als we de realisatie van de Lange Wapper gaan bekijken, dan zijn die werken voor 2014 niet klaar…. dus verwacht maar niet dat er voor 2015 iemand iets zal doen.

  2. Tony H

    De schermen die men in Vlaanderen plaats voldoen bijverre niet aan wat ik in het buitenland geregeld zie (Nederland & Duitsland op kop). Daar zetten ze ook geluidsschermen in het midden van de autostrade of hoge en dichte begroeiing. De zijkanten zijn ook geen muren, maar overdekken voor een deel de autostrade (pechstrook) want enkel zo kan het geluid worden tegengehouden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.