Buurt aan de Beurt in ’t Dokske

Van maandag 14 tot en met zaterdag 19 april 2008 trekt Buurt aan de Beurt naar de wijk ’t Dokske in Oud-Merksem. De actie is een van de vele initiatieven van de stad Antwerpen om een meer veilige, propere en gezellige buurt te realiseren. Met Buurt aan de Beurt wil de stad op korte termijn de kwaliteit van de leefomgeving verhogen.

Een week lang schenkt Buurt aan de Beurt bijzondere aandacht aan verkeersveiligheid, allerlei vormen van overlast en is er verhoogd toezicht. Verschillende stadsdiensten herstellen het straatmeubilair, reinigen rioolkolken, halen grofvuil op, vegen straten schoon, verwijderen onkruid en ruimen zwerfvuil op.

Infomoment
Op woensdag 9 april om 19 uur vindt een infomoment plaats over de Buurt aan de Beurt-actie in ontmoetingscentrum MerksemDok, Emiel Lemineurstraat 72-74. De buurtbewoners kunnen dan vragen stellen en een gratis veegborstel of handveger en vuilblik afhalen.

De Luchtballon geeft het goede voorbeeld
In de stedelijke school De Luchtballon staat de week na de paasvakantie volledig in het teken van Buurt aan de Beurt. De kleuters gaan naar het OCMW-dienstencentrum ’t Dokske waar ze samen met de senioren borstels versieren. De tweede en de eerste graad van het lager onderwijs trekken respectievelijk op woensdag 9 en donderdag 10 april de wijk in voor een buurtpoets. De derde graad ten slotte kan zich uitleven tijdens een graffitiworkshop.

De Kringwinkel werkt mee
Op zaterdag 12 april komt De Kringwinkel gratis alle herbruikbare goederen en elektrische apparaten (ook defecte) bij de buurtbewoners thuis ophalen. Het volstaat om een afspraak te maken via het telefoonnummer 03 217 25 10.

Pleinspelen en opendeurdag KIDS
Om de actieweek feestelijk af te ronden, organiseert de jeugdwerkorganisatie KIDS een opendeurdag en spelnamiddag op zaterdag 19 april van 14 tot 17 uur. De activiteiten vinden plaats in het jeugdhuis, Borrewaterstraat 125, en op het speelplein. Jong en oud zijn van harte welkom om mee te spelen of een kijkje te nemen in het jeugdhuis. Daar zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar en kan men de fototentoonstelling bezichtigen.

Lentepoets Opsinjoren en Dokske Intiem
Na de actieweek kunnen de buurtbewoners de handen uit de mouwen steken. Op zaterdag 26 april is het namelijk de elfde Lentepoets van Opsinjoren. Alle buurtbewoners kunnen dan hun nieuwe veegborstel testen. ’s Avonds vanaf 20 uur kan iedereen napraten tijdens Dokske Intiem, een sfeervol caféconcert met The John Henry Orchestra in ontmoetingscentrum MerksemDok. De inkom is gratis.

De bedrijfseenheid integrale veiligheid van de stad Antwerpen coördineert Buurt aan de Beurt, met ondersteuning van het federaal Grootstedenbeleid. De actie is een samenwerking van de stad met het district Merksem, verschillende stedelijke en niet-stedelijke diensten, politie, plaatselijke organisaties en bewoners.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.