Nooit gedacht

Het heden bestaat bijna helemaal uit verleden. Dat klinkt raar, maar wie naar het erfgoed kijkt, kan dat alleen maar bevestigen. Het project van de Koninklijke kring voor Heemkunde Merksem doet denken aan een of andere tv-shop, waarin een opgewonden presentator een keukenapparaat probeert te verkopen dat pakweg zeven andere toestellen vervangt en bovendien makkelijker af te wassen is. Iedereen kent die beelden. De heemkring vergroot ze uit tot een veelzeggend maar per definitie vluchtig tijdsbeeld.

Vanuit het standpunt van een persoon uit het verleden onderzoekt de tentoonstelling ‘Nooit gedacht’ de evolutie van allerlei toestellen, van toen tot nu. Vandaag vervangt een gsm-toestel de telefoon, maar meteen ook de rekenmachine, het fototoestel, de spelcomputer, de agenda, de wekker en nog veel meer. De eeuwig actuele slogan van de presentatie luidt: ‘Wat gaan ze nog allemaal uitvinden?

In het kader van de Erfgoeddag organiseert de heemkundige kring op zondag 13 april een tentoonstelling rond de digitale revolutie. ‘Nooit gedacht!’ vindt plaats in het Hofke van Roosendael, van 10 tot 18uur. De toegang is gratis.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.