Slangen

Op een oprit van een appartement in de Lupinestraat werd op vrijdag 11 juli een slang aangetroffen. Op donderdag 10 juli werd aan Metropolis al een 1,5 meter lange boa constrictor gevonden. Het dier dat op de Vlaamse feestdag werd aangetroffen was een 75 centimeter lange Amerikaanse Rattenslang, een wurgslang die evenwel ongevaarlijk is voor de mens. Het dier verkeert in goede gezondheid. Of er een verband is tussen de slangen is nog onduidelijk, maar onwaarschijnlijk.

Slangenvanger Danny Meuleman (35) ging achter het dier aan nadat de politie hem verwittigde. Hoewel het ging om een ongevaarlijke Amerikaanse rattenslang, liet het beestje zich niet zo maar vangen. De slangenvanger werd tot bloedens toe gebeten in zijn handen, maar aangezien het dier niet giftig is en de man zichzelf direct verzorgde, zal dit geen blijvende gevolgen hebben.

Waarschijnlijk gaat het om een ontsnapte dier, afkomstig uit het terrarium van een liefhebber. De boa die donderdag werd gevonden, was waarschijnlijk gedumpt door mensen die op vakantie vertrokken of het dier te groot vonden. Deze is ondertussen trouwens overleden. Dit gezonde exemplaar wordt zo’n 48u bijgehouden. Als de eigenaar zich dan niet meldt, gaat het naar een erkend opvangcentrum.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.