Kampioenschap wielrennen stad Antwerpen

De Waaslanders die werkzaam zijn bij het Antwerpse stadspersoneel en de Wase Havenarbeiders kunnen op zondag 17 augustus deelnemen aan hun wielerkampioenschap Memorial Louis Schollaert. Dit kampioenschap wordt georganiseerd in het kader van de Vlaamse Havenpijl die op die dag wordt gereden. Het kampioenschap heeft plaats in Merksem.

Het vindt plaats in de Sint-Bartholomeusstraat Merksem, ter hoogte van het districtshuis, en gaat over 40 km (16 rondes van 2,5 kilometer), start om 13u05 en aankomst rond 14u20. Leeftijdscategorie-indeling: 19 t/m 40 jaar en 41 t/m 60 jaar

De inschrijving is verplicht voor 10 augustus. Er zijn maximum 100 deelnemers toegelaten. Afhalen rugnummers in Zaal Bart – Sint-Bartholomeusstraat 9a – Merksem: tussen 11u en 12u30

Er zijn ook voorwaarden verbonden aan de deelname. Alle renners moeten uitgerust zijn met een volledige koerskledij.Een valhelm (harde pothelm) is verplicht. De renners dienen te starten met een goed functionerende koersfiets. Triatlon -, ossekop –of klein opzetstuur zijn ten strengste verboden.

Er zijn 50 geldprijzen aan verbonden. 1e havenarbeider per leeftijdscategorie: Buildrager geschonken door het Havenbedrijf. 1e stadspersoneel per leeftijdscategorie : medaille geschonken door stad Antwerpen. De algemene winnaar krijgt palm en trui

Na voorinschrijving zal een bedrag van 15 euro gevraagd worden, bestaande uit 5 euro persoonlijke verzekering en 10 euro waarborg, terug te verkrijgen bij afhaling rugnummer.

Het parcours:
St.-Bartholomeusstraat – Frans de l’Arbrelaan – Heirmanstraat – Minister Schollaertstraat – Borrewaterstraat – Eugeen Meeusstraat – Westkaai – St.-Bartholomeusstraat

Om 14u30 volgt een wedstrijd voor politici over 15 km. Nevenactiviteiten worden georganiseerd ter hoogte van het districthuis van Merksem, gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.