BAM informeert op 13 oktober

Een organisatie van ACV en ACW:

Het gesprek en het onderzoek over de Oosterweelverbinding loopt nog verder. Via verschillende kanalen heeft het ACV en ACW van Merksem/Deurne zijn signaalfunctie opgenomen. Vele vragen en bekommernissen werden gehoord en doorgegeven aan BAM en politici. In het weekblad Visie en in de nieuwsbrief ACWeetjes werd op regelmatige tijdstippen aandacht geschonken aan het Masterplan Antwerpen.

Er is nood aan een duurzame oplossing om de verkeersknoop in de Antwerpse regio te ontwarren. Welke milderende en omkaderende maatregelen zijn wenslijk en mogelijk? Duidelijkheid scheppen aan de bevolking over de plannen en de concrete uitvoering is nodig!

Voor onze lokale werkgroep is een goede communicatie en een correcte informatie de prioriteit. Daarom liep er ook een foto wandelzoektocht van 01 juli tot en met 15 september. Met een gezonde portie beweging maakten 440 mensen kennis met dit unieke gebied aan de oevers van het Albertkanaal tussen Merksem en Deurne. Om de winnaars te bedanken organiseert ACV/ACW een afsluitmoment.

Maandag 13 oktober 19.00 uur in het ontmoetingscentrum MerksemDok

Aansluitend zal Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel ( BAM ) concreet informeren over het Masterplan Antwerpen. Zij zullen inzoemen op Merksem en Deurne: de verkeersafwikkeling en het onderliggende wegennet, de ‘gezondheids- maatregelen’, de leefbaarheid van de omgeving, de waterhuishouding, de werken aan de bruggen, de minder-hinder-maatregelen tijdens en na de werken, de werkgelegenheid, … Afsluitend is er gelegenheid voor een rondje vraagstelling.

Als plaatselijke ACV/ACW werkgroep zullen wij blijven aandringen bij de verantwoordelijke instanties voor inspraakmogelijkheden over concrete, milderende en omkaderende maatregelen, die onze woon- en werkomgeving ten goede komen.

Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.