Greenpeace actie bij Aveve

Activisten van Greenpeace schilderen een grote, boze varkenskop op de gevel van een gebouw van Aveve Veevoeding in Merksem. De milieuorganisatie wil zo protesteren tegen de aanwezigheid van genetisch gewijzigde soja in veevoeder. Greenpeace vraagt Aveve, de grootste veevoederfabrikant van ons land, om opnieuw ggo-vrije voeders aan te bieden.

Volgens Greenpeace verbieden heel wat winkelketens en kwaliteitslabels voor vleeswaren hun leveranciers om veevoeder met genetisch gewijzigde soja te gebruiken uit respect voor de consument en het milieu. Daarom hebben Aveve en andere bedrijven uit de sector jarenlang ggo-vrij voeder geproduceerd. De beroepsvereniging van mengvoederfabrikanten Bemefa riep daarvoor zelfs een speciaal lastenboek in het leven. Maar begin dit jaar schortte Bemefa dat lastenboek eenzijdig op omdat er te weinig niet-ggo soja beschikbaar is en omdat de prijzen hierdoor te hard stegen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.