Petco beboet voor inbreuken

De correctionele rechtbank heeft gisteren de dierenspeciaalzaak uit Merksem en zijn uitbater Harmannus Douwes ieder veroordeeld tot een boete van 13.750 euro, waarvan 5.500 euro effectief.  Dit bedrag komt overeen met wat de procureur eistte. Bij een controle in de zaak werden tal van inbreuken vastgesteld. Zo werden er slangen verkocht zonder vergunning en  vond men 36 landschildpadden zonder de vereiste documenten. Die illegale schildpadden werden verbeurd verklaard. Een wurgslang van 3,5 meter werd bijgehouden in eenveel te klein terrarium. In de opslagruimte achterin vonden de inspecteurs schorpioenen in open bakken, slangen die in een niet-vergrendelbare ruimte rondkropen en spinnen die in plastic dozen zaten met het opschrift ‘giftig’.

De politie en de FOD Dierenwelzijn vielen op 1 september 2006 binnen in de winkel. Ze hadden een anonieme tip gekregen over de illegale verkoop van schildpadden. In de dierenspeciaalzaak werden meerdere inbreuken vastgesteld.

Bij een nieuwe controle in november 2006 bleek alles in orde.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.