Leider FC Merksem raast verder door de competitie.

FC Merksem moest zondag naar de laatste in het klassement, Lippelo. Normaal gezien een gemakkelijke verplaatsing, maar tegen de leider kunnen de andere ploegen zich altijd iets meer opladen. Nu was dit niet anders. Lippelo verweerde zich sterk en speelde goed mee. Merksem kwam na een halfuur op voorsprong door De Souza, maar nog voor de pauze maakte Lippelo gelijk via Riquier.

Ook na de rust bleef het spel goed over en weer gaan. Na 70 minuten werd Lippelo door de tweede van De Souza opnieuw op achtervolgen aangewezen. Het bleef voluit zijn kans gaan en miste 10 minuten voor affluiten een reuzenkans op de gelijkmaker. Merksem zorgde nog voor een unicum door in de drie laatste minuten nog drie keer te scoren. Schutters van dienst waren Verstraeten en 2x Bongaerts.

Achtervolger Wintam verloor zwaar op het veld van Maccabi (4-0), dat nu de naaste achtervolger wordt met vier punten achterstand.

Volgende week krijgt FC Merksem Schelle op bezoek en kan zich bij winst verzekeren van de periodetitel. Schelle heeft dit weekend zwaar uitgehaald naar Hove en won met 6-0. FC Merksem en Schelle waren vorige zondag samen goed voor 11 doelpunten. Dat belooft volgende zondag om 15.00u spektakel te geven aan de Gasthuishoevestraat.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.