Entente Du Centre – OLSE Merksem 28 – 29

Zondagavondwedstrijd niet direkt de favoriete uitstap. MAAR de sfeer en de door beide teams aangeboden wedstrijd was om duimen en vingers af te likken, maar zeker niet geschikt voor hartpatienten.

Van 3 – 2 na 5 minuten ging het naar 5-5 na 10 minuten en 11-11 na 20 minuten. Nooit kon een ploeg meer dan 2 doelpunten voorsprong bij elkaar spelen en meestal was het echt haasje over, doelpuntje voor doelpuntje achter. Bij Olse schitterde vooral Sven Van Kerkhoven en hoe kan het ook anders Nico Roelen. We bereikten in een prachtige sfeer, wat een supporterslegioen heeft Entente, de rust bij 15-14 al weerde Gert Corten zich als een duivel in een wijwatervat.

De tweede helft kende hetzelfde scenario als de eerste, alleen hadden we rond de 20ste minuut de indruk dat OLSE het laken naar zich zou toe trekken, er kwamen onder impuls van Jeroen Verstraelen warempel 2 doelpunten verschil op het bord 23 – 25. Maar Entente gaf zich niet gewonnen en maakte, ondanks een schitterende partij Van Joey De Haeck, in de 30ste minuut gelijk 28-28.

Nico Roelen, net als goede wijn beter bij het ouder worden, alweer hij, besliste de wedstrijd in de slotseconden en liet Entente met een kater van het veld gaan 28 – 29. Een dikke proficiat aan onze OLSE spelers, ze hebben allemaal als ploeg gevochten tot op het laatste fluitsignaal. De eerlijkheid laat mij ook toe te zeggen dat Entente zowel op als naast het veld een ware aanwinst is voor deze reeks, en deze ploeg toont duidelijk dat een klassement niet alles zegt, zij staan duidelijk onder hun waarde gerangschikt.

OLSE: Nico Roelen 9, Sven Van Kerkhoven 7, Jeroen Verstraelen 5, Gert Corten 4, Johannes Goedeme 2, Ward De Vos 1, Sven Goossens 1
Entente: Lechien 6, Delfisse 5, Lartillier 4, Kone 3, Luisi A 3, Riche 2, Di Nicolo 2, Luisi N 2, De Soever 1.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.