Jong Merksem – Lint

Jong Merksem kon uiteindelijk net geen punt pakken tegen Lint.  Op een erbarmelijke staat van een veld werd het heel moeilijk om mooie voetbal te brengen voor beide ploegen. Toch werd er hard gebikkeld en kregen we toch kansen te zien.

Rachid Zourbaze creëerde al de eerste kans in de eerste minuut, de doelman moest zijn schot in hoekschop weren. Rond de 10e minuut hadden we op voorsprong moeten komen via Graauwmans. Hij kreeg de bal van Yaznasni, stand alleen voor doel, maar plaatste de bal teveel in het midden en de doelman kon hem stoppen, dit had de 1-0 moeten zijn !

Lint kwam meer en meer opzetten en kregen toch enkele serieuze kansen, maar gingen er absoluut niet goed mee om. Doelman Verhaert stopte ook nog een paar schoten en de aanvallers van Lint waren niet koelbloedig genoeg om de bezoekers op voorsprong te zetten.  Ondertussen had ook Jong Merksem nog een paar kleinere kansen gehad.

0 – 0 bij de rust

In de 2de helft lag het veld er nog zwaarder bij en was het nog moeilijker om te voetballen. Jong Merksem toonde een groot karakter en zat constant goed kort op de man.Lint verhoogde toch de druk en kreeg ook weer enkele grote kansen, maar Verhaert hield zijn netten schoon. We konden ook nog een keer prikken via El Idrissi, zijn schot ging net naast.
Uiteindelijk viel de Lintse goal dan toch, na slecht ontzetten in de verdediging, de bal viel werd mooi via een volley in de verste bovenhoek geknald (78′:0-1).
Merksem kreeg nog een grote kans, een bal in de 16 die bleef hangen, 2 of 3 schoten werden afgeweerd en één ervan duidelijk op een hand, maar de scheids wees niet naar de stip. Vandaag zat er absoluut meer in voor Merksem, het mocht maar weer eens niet zijn.

Slecht nieuws voor volgende zondag : Stevens, De Bruyne en Hani kregen hun 3de geel.

Ben Graauwmans

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.