Berendrecht – Jong Merksem 4-2

Jong Merksem verliest opnieuw, maar vandaag zat er absoluut meer in. Met de rust zag het anders wel helemaal niet goed uit: Berendrecht liep perfect in de gaatjes, vond bijna altijd de ruimte en speelden erg goed samen. De kansen die ze kregen benutten ze ook nog eens voor bijna 100 % : na 40 minuten stond het al 4 – 0.Jong Merksem had ondertussen ook al serieuse kansen gekregen via Yaznasni, Ould Mouh, El Idrissi en Zourbaze, maar de bal wou er maar niet in. Ook enkele gevaarlijke voorzetten van Bonnie Noiron konden net niet worden verlengd in doel. Met een beetje geluk staat het met de rust 2-2…

Net voor de rust kwam de bal na een corner via Graauwmans bij Khalid Yaznasni die keihard binnentrapte, de aansluitingstreffer en misschien de goal van de hoop?

4 -1 bij de rust

Jong Merksem kwam zeer goed uit de kleedkamer. Trainer Verhaert zorgde door een tactisch plannetje voor een zeer goede organisatie, waarbij we ook veel konden counteren en serieus wat kansen kregen. Berendrecht kreeg in de 2e helft nog 2 grote kansen, maar meer ook niet.

Jong Merksem werd meer en meer baas en voelde het vertrouwen groeien. Rond de 75e minuut lostte Graauwmans een schot van ver, de doelman losste en Ould Mouh was goed gevolgd en kon de 4-2 binnenleggen. Jong Merksem kreeg opnieuw hoop en ei zo na werd het 4-3 : El Idrissi kopte de bal door naar de alleen gelaten Graauwmans maar deze schoot onbesuisd over ! Een huizenhoge kans voor JM, dat 2 minuten later opnieuw een grote kans kreeg. Graauwmans won een kopduel in het midden, de bal belandde in de loop van El Idrissi, maar zijn schot werd zeer goed gepareerd in corner door de doelman.

Uiteindelijk bleef het 4-2, maar ook Berendrecht moest toegeven dat het evengoed 4-4 had kunnen zijn. Ook velen van hen konden niet geloven, vooral op basis van de 2e helft, dat wij maar zo weinig punten hebben. Opnieuw frustrerend maar blijven werken, elke week opnieuw en we zien wel wat elke wedstrijd ons brengt…
Nog een anekdote: het scheidrechter – trio floot en vlagde een zeer goede en rustige partij. Het was zeker een sportieve wedstrijd, want geen enkele speler pakte een kaart!

Ben Graauwmans

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.