Strengere straf in beroep

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Berchemse vrachtwagenchauffeur Dirk R. in beroep strenger bestraft voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in 2006. Hij werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel, 2.750 euro boete en een rijverbod van een jaar. Oorspronkelijk had hij van de politierechter slechts drie maanden cel met uitstel gekregen, 825 euro boete en een rijverbod van drie maanden.

Dirk R. stond terecht voor een ongeval op 25 oktober 2006. Guy Kroon (27) uit Merksem was op weg naar huis van zijn werk bij Opel Belgium en reed op de Noorderlaan richting centrum. Op het kruispunt met de Treurenborg knalde hij met zijn Opel Astra tegen een vrachtwagen die de Noorderlaan kwam oprijden. Guy was op slag dood.

Volgens de rechtbank was de Opel Astra aan het zicht van Dirk R. onttrokken door twee vrachtwagens die de Treurenborg op dat moment wilden indraaien. Hij had moeten wachten tot hij het zicht weer volledig vrij had alvorens het kruispunt op te rijden. Dirk R. had rekening moeten houden met de mogelijkheid dat er achter de vrachtwagens nog andere voertuigen kwamen aanrijden.

De nabestaanden van Guy Kroon hadden zich burgerlijke partij gesteld en kregen schadevergoedingen van in totaal 33.291 euro toegekend.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.