Runcvoorthof zoekt geld

Antwerps schepen van Patrimoniumonderhoud Guy Lauwers (sp.a) dringt binnen het schepencollege aan op een oplossing voor het Merksemse Runcvoorthof. Binnen de stad is er geen budget om deze gebouwen te renoveren. “Het slechtste dat kan gebeuren, is dat we niets doen”, zegt Lauwers in GvA. Het gebouw zou verder verkrotten. De kostprijs voor de renovatie neemt dan toe. Bij een minimale benadering kost de renovatie van het Runcvoorthof 2,2 miljoen euro. Bij de maximlae benadering zitten we al snel aan 5,2 miljoen euro.”

De stad heeft geen geld voor de renovatie, maar get Antwerpse vastgoedbedrijf Vespa werkt aan een oplossing. Het gebouw heeft nu de bestemming gemeenschapsvoorzieningen. Door het een andere bestemming te geven, zou het mogelijke zijn om investeerders aan te trekken. Wel wil men geen activiteit die storend is voor de omgeving. Men wil het district hier bij betrekken.

Enkele maanden geleden verzamelden de buurtbewoners nog 600 handtekeningen voor de renovatie van het Runcvoorthof. Een idee dat al langer op tafel ligt, het gemengd gebruik van het gebouw door o.a. de jeugddienst ligt ondertussen iets moeilijker. Men wil de jeugddienst ondertussen namelijk verhuizen naar het gebouw in het midden van het gemeentepark. Dit wordt mogelijk wanneer er een nieuw kinderdagverblijf komt in de speelpleinstraat. Dan komt het gebouw in het park vrij.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.