Kruispunt Bredabaan met de Kapelsesteenweg wordt aangepakt

Vanaf 16 februari worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het kruispunt van de Bredabaan met de Kapelsesteenweg. Bedoeling is een vlotte(re) doorstroming van o.a. het openbaar vervoer. Buiten het kruispunt worden er ook enkele werken aan de Bredabaan uitgevoerd op de grens Schoten-Merksem.

Er komt een extra afslagstrook aangelegd om van de Bredabaan richting Brasschaat links de Kapelsesteenweg richting Ekeren-Kapellen te nemen. Hiermee komt het aantal stroken om af te slaan op 3, maar de derde/rechtse strook wordt voorbehouden voor het openbaar vervoer. Aan de rechterzijde van de Bredabaan wordt vanaf de Horstebaan ook een busbaan aangelegd, met een nieuwe bushalte net voorbij de afrit van de E19.

Er komt ook een extra doorsteek in de middenberm. Zo kan het verkeer op de Bredabaan vlotter van rijrichting veranderen. Ook voor de fietsers en voetgangers worden er een aantal aanpassingen gedaan. Om het verkeer niet te veel te hinderen gebeuren de aanpassingen in verschillende fases.

  • Fase 1 (vanaf 16 februari): Een extra rijstrook wordt aangelegd aan de linkerzijde van de Bredabaan. Tegelijk wordt er op de Kapelsesteenweg gewerkt aan de rechterzijde van de rijbaan.
  • Fase 2 (vanaf 9 maart): De busbaan- en halte op de Bredabaan worden aangelegd.
  • Fase 3: De verdere aanleg van de busbaan. Ook worden op de Bredabaan richting Nederland aanpassingen doorgevoerd aan de afslagstrook naar de oprit van de E19, naast AS Adventure. Die oprit is tijdens deze fase gesloten.
  • Fase 4 (vanaf 30 maart): De fiets- en voetpaden worden afgewerkt. Daarbij zal een zo groot deel van de rijbaan toegankelijk blijven.

Als het weer het toelaat, is de heraanleg tegen eind april afgerond. Tijdens de hele periode kunnen fietsers in beide richtingen gebruik maken van het fietspad richting Antwerpen. Handelaars blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.