Toch geen nieuw wapenschild en vlag

Aangezien elk district een eigen wapen en vlag moet hebben, schreef het districtscollege een wedstrijd uit. Iedereen die wou kon een ontwerp indienen. Er kwamen zes voorstellen voor een vlag binnen en drie voor een wapen. De jury stelde unaniem dat geen enkele vlag aan de verwachtingen beantwoordt. Het college heeft daarom beslist omde bestaande vlag te behouden. Er gebeurt wel een aanpassing, de gele en blauwe strepen worden horizontaal geplaatst. Voor het wapen vond de jury wel een keuze. Een ontwerp met de drie pijlen van Antoon Van Stralen, maar dit werd weerhouden door de Vlaamse Heraldische Raad omdat Van Stralen niet de laatste heer van Merksem was. Het districtscollege besliste dan maar om het oude, gekende, wapen met de heilige Bartholomeus te behouden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.