Verdachte doorstaat leugendedector

Armand Wuyts, verdacht van de moord op Ann Bourgoin aan het Sportpaleis, heeft de ondervraging aan de leugendetector vlot doorstaan. Al sinds zijn arrestatie houdt de 62-jarige vol dat hij niets met de moord te maken heeft.

In de zomer van 2006 werd fietsster Ann Bourgoin (38) beschoten toen zij langs het Sportpaleis reed. Eén kogel trof haar recht in het hart. De politie verdacht in eerste instantie een Marokkaanse minderjarige crimineel, beter bekend als de Kleine Piraat. Een jaar geleden kwam Armand Wuyts in het vizier van de speurders. De man was een verzamelaar van wapens en zou wel eens proefschieten in de buurt van het fietspad naar het Sportpaleis.

Na een reeks huiszoekingen in Merksem werd Armand Wuyts in februari 2008 gearresteerd. Enkele weken later moest men hem opnieuw vrijlaten. De man hield zijn onschuld staande, maar de speurders bleven hem echter lastigvallen. Hij werd tijdens een marathonverhoor ook aan de tand gevoeld over de moord op Katrien De Cuyper en over de onopgehelderde verdwijning van Kim en Ken. Deze kinderen verdwenen in de buurt van het Sportpaleis, niet ver van de toenmalige woonplaats van Armand Wuyts.

De testen met de leugendetector waren allemaal positief voor Armand Wuyts. Zijn verklaringen waren geloofwaardig. De advocaat van Armand Wuyts hoopt nu dat het parket hem buiten vervolging stelt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.