40 maanden voor poging tot doodslag

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Saïd D. veroordeeld tot 40 maanden cel met uitstel voor poging tot doodslag. Bij een banale ruzie op 4 augustus 2008 stak hij een jongen een mes in de rug. 2 anderen die er op de bewuste dag op het Distelplein in Merksem bij waren kregen een werkstraf van 120 uur voor het toebrengen van slagen aan het slachtoffer.

Het verhaal begint een dag voor de feiten, op 3 augustus 2008 werden 2 meisjes lastiggevallen door een groepje Marokkanen. Een vriend kwam hen helpen en deelde een slag uit. De dag nadien kwam het tot een confrontatie tussen de vriend en het groepje. De jongen werd geslagen en kreeg een mes in zijn rug. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd. Het mes had nipt zijn ruggenmerg gemist, drie millimeter verder en hij was verlamd geweest. Dankzij getuigenverklaringen en de foto’s die een buurtbewoner gemaakt had van de vechtpartij, konden de beklaagden geïdentificeerd worden.

Eén van de mededaders, Morad E.J., werd ook veroordeeld voor het bedreigen van het slachtoffer op 22 september 2009: hij had geëist dat hij zijn advocaatkosten zou betalen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.