Wustwezel – Merksem

Zondag 26/9: Wuustewezel-Merksem SC, 1e Provinciale

De kop is eraf, de eerste teerlingen zijn geworpen maar niemand weet al te zeggen wat het komend seizoen voor de 1e ploeg van Merksem SC gaat brengen. Een drie op twaalf is niet indrukwekkend, maar ook niets uitzonderlijks voor een promovendus die ‘grote investeringen’ niet in het beleidsplan heeft opgenomen. Merksem speelde bij vlagen leuk voetbal, maar toonde ook onmiskenbare momenten van zwakte.

Welk van die twee heeft zondag op Wuustwezel de overhand?

Afgaande op de donderspeech van Mick Wuyts na de afsluitende training van donderdag was de Merksemse trainer niet tevreden over de geleverde arbeid van zijn pupillen. “Maar de afgelopen twee weken was ik dat steeds wel, en volgde een nederlaag,” zei Wuyts na afloop. Met andere woorden: ‘Misschien is het nu wel omgekeerd’. Helaas is dat geen wet van Meden en Perzen, maar hoop doet leven, en het Merksemse potje met hoop is uiteraard nog lang niet leeg.

Toch breken er weken aan die de toon voor de rest van het seizoen zullen zetten. Vanwege de werken aan het eigen stadion zijn veel thuiswedstrijden omgezet naar een verplaatsing (vijf op rij). Van die serie van vijf werden de eerste twee verloren, maar een blik op de ranglijst zou een serieuze troost moeten zijn: beide tegenstanders (Vosselaar en Nieuwmoer) staan in de top van de rangschikking. Minder geruststellend is het misschien om te zien dat twee van de drie komende tegenstanders daar ook min of meer staan. Zondag gaat het naar Wuustwezel, dat het met vijf punten iets beter doet dan Merksem, maar daarna volgen ’s Gravenzewel en Vlimmeren. Beide hebben hun start niet gemist en hebben uitzicht op een positie in de bovenste regionen.

“Maar ergens wisten we dat dit zou kunnen gebeuren,” zegt Wuyts. “We gaan steeds op verplaatsing. Voor een ploeg waar nog veel aan gesleuteld moet worden is dat natuurlijk geen ideale situatie. Nu missen we Chukwugbo vanwege zijn twee gele kaarten op Nieuwmoer. De groep is nog niet hecht genoeg om dit op te vangen.” Overigens kreeg Chukwugbo van Wuyts een boete voor die twee gele kaarten. “Hij liet de ploeg in de steek.”

Maar even terug naar de training van donderdag, die eindigde met een krachtige verbale uitbarsting van – eerst – Khalid Moussaoui (“Er moet scherper worden getraind!”) en Wuyts. “Ik heb ze verteld dat ze niet te snel met de vinger naar een ander moeten wijzen. De aanval maakt de defensie verwijten. De defensie verwijt de aanvallers dat ze te veel kansen missen. Er is nog te weinig acceptatie ten opzichte van de mindere kanten van de ander. We moeten uitkijken dat we mentaal niet in een negatieve spiraal terechtkomen.”

Het zijn de typische beslommeringen van een ploeg die meer verliest dan wint. Maar even typisch aan een dergelijke situatie is dat dat allemaal snel vergeten is wanneer er weer drie punten op het konto kunnen worden bijgeschreven. Tegen Wuustwezel is dat – ook op verplaatsing – zeker mogelijk.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.