Voetbal, 1e Provinciale: Vlimmeren-K Merksem SC 3-0

Een omstreden strafschop was zondagmiddag aan het Leetereind beslissend in een wedstrijd die verder van een mager niveau was. Het betekende voor Merksem de zevende nederlaag op rij tegen Vlimmeren en een frustrerende middag voor spelers, staf en supporters.

Voorafgaand aan de match waren veel mensen hoopvol gestemd dat ‘zwart beest’ Vlimmeren nu wel bedwongen zou kunnen worden. De resultaten en het vertoonde veldspel van de laatste weken waren bemoedigend, en er moest toch eens keer een einde komen aan de slechte reeks tegen de Kempenaren. Het mocht echter ook vandaag niet zo zijn.

Het eerste half uur van de wedstrijd was het de thuisploeg die de meeste initiatieven nam, maar de steriele druk resulteerde in geen enkele noemenswaardige kans. Aan de overzijde wisten de Merksemse aanvallers echter nog minder potten te breken. Moussaoui maakte zich vooral druk om de fouten van zijn medespelers en Demba en Vissers kwamen niet los van hun mandekkers. Een kwartier voor het rustsignaal penetreerde Piedfort diep in de Merksemse backlijn en liet zich na een onschuldige charge van Gregory Van Overmeiren opzichtig vallen. Maar in plaats van de Vlimmerense speler een gele kaart te geven voor een schwalbe besloot arbiter Crauwels de bal op de stip te leggen en Van Overmeiren een prent voor te houden.

Die fout van de scheidsrechter bleek uiteindelijk beslissend voor het resultaat, vond ook trainer Mickey Wuyts na afloop: “Wij moesten daardoor meer risico gaan nemen, waardoor ze uiteindelijk veel ruimte krijgen en een tweede scoren. Staat het op dat moment nog 0-0 hoeven wij die risico’s niet te nemen. Dan moet ik nog zien wie er in de slotfase het meest te vertellen had gehad.”

Maar Merksem moest die risico’s wél nemen, en zo kon Vosters tien minuten van het einde veel te vrij 2-0 binnen schuiven, en devieerde Dennis Gys bij het scheiden van de markt voor de tweede keer dit seizoen een eenvoudige voorzet in zijn eigen doel. De enige echte kans voor Merksem kwam er pas in de slotfase, toen een inzet van Demba van de lijn werd gehaald; al met al veel te weinig dus.

Wuyts: “Natuurlijk is het tegen een gesloten ploeg als Vlimmeren altijd moeilijk. Ze hebben veel lengte, veel fysiek. Maar door die strafschop moesten wij meer op zoek gaan. Die tweede goal geeft nog maar eens aan hoe cruciaal de verkeerde beslissing van de scheidsrechter was. Voor onze ploeg is het van doorslaggevend belang dat we allemaal een aanvaardbaar niveau halen. Vandaag bleven te veel spelers onder hun niveau. Natuurlijk mogen we niet onderschatten dat dit van de zeven wedstrijden die we gespeeld hebben de zesde verplaatsing was. Zoiets kan gaan tellen. Maar los daarvan: we moeten als technische staf nog te veel tijd steken in dingen die de spelers vanzelf goed zouden moeten doen. Ze moeten beter hun opdracht uitvoeren. Dan komen we vooruit.”

Eerste provinciale – Uitslagen 7de speeldag
Nieuwmoer-Merksplas1 – 3
Vosselaar VV-Gooreind4 – 2
Mariekerke-Rapid Leest1 – 0
Schoten-KFCO Wilrijk1 – 3
Vlimmeren-Merksem SC3 – 0
Wuustwezel-Verbr.Arendonk1 – 1
Houtvenne-Zandvliet4 – 0
Wijnegem-’s Gravenwezel0 – 1
Stand

1. Vosselaar VV76 – 1 – 024 – 918
2. Nieuwmoer75 – 2 – 016 – 815
3. Vlimmeren74 – 1 – 212 – 614
4. Merksplas74 – 1 – 210 – 514
5. Gooreind74 – 3 – 018 – 1112
6. KFCO Wilrijk73 – 2 – 216 – 811
7. ’s Gravenwezel73 – 2 – 216 – 1111
8. Verbr.Arendonk73 – 2 – 212 – 911
9. Zandvliet73 – 4 – 05 – 189
10. Wuustwezel72 – 2 – 38 – 109
11. Houtvenne72 – 3 – 212 – 148
12. Mariekerke72 – 4 – 15 – 97
13. Merksem SC72 – 4 – 19 – 207
14. Rapid Leest71 – 3 – 38 – 136
15. Schoten71 – 6 – 09 – 183
16. Wijnegem71 – 6 – 05 – 163

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.