Aandacht voor de graphic novels van Marc Legendre

De graphic novel Wachten op een eiland van Marc Legendre wordt door toneelgroep Karakter Collectief op toneel uitgevoerd. Op 21 mei gaat de voorstelling in premiere in Cultuurcentrum Merksem en van 16 tot en met 18 juni is de voorstelling nog te zien in NMKT vzw in Merksem.

Tevens is Marc Legendre door het department Germanic Languages and Literatures van de Penn University in Philadelphia uitgenodigd voor de conferentie ‘Graphic Exchanges: Comics without Borders’ op 15 april. Ook Charles Burns, auteur van Zwart gat, een van de populairste graphic novels van de laatste jaren, zal hierbij aanwezig zijn. Legendre en Burns zullen beiden hun werk toelichten met aansluitend een ronde tafel debat en mogelijkheid voor vragen vanuit het publiek.

Marc Lengendre werd geboren in 1956 in Antwerpen. Na zijn studie Toegepaste Grafiek was hij enkele jaren hoofdredacteur van het weekblad Kuifje voor hij overstapte naar Robbedoes, waar zijn strip Biebel meteen een publiekslieveling werd. Achtentwintig albums en publicaties later zette hij een punt achter deze succesvolle reeks. In 2005 verscheen Finisterre, zijn eerste graphic novel, die meteen werd onthaald als vernieuwend en een mijlpaal werd in het genre. In 2007 verscheen Verder, de eerste strip die genomineerd is voor de Libris Literatuur Prijs 2008. Het magistrale vervolg op Finisterre en Verder verscheen in 2009. Wachten op een eiland is daarmee het sluitstuk van een drieluik rond zinloosheid. Marc Legendre woont en werkt op El Hierro (Canarische eilanden).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.