Merksem schenkt extra grote cheque aan vzw Extra Small

In het kader van de viering ‘450 jaar Merksem’ eind mei, werd er geld ingezameld voor een fonds ten voordele van jonge kankerpatiëntjes. Op donderdag 23 juni wordt de opbrengst overhandigd aan de vzw Extra Small.

Het was Merksemnaar Gaston Berghmans, die het initiatief nam om naar aanleiding van ‘450 jaar Merksem’, een festiviteit te organiseren om geld in te zamelen voor jonge kankerpatiëntjes. Op 21 mei, kon jong en oud Gerd de Ley en Gaston Berghmans verhalen horen vertellen op het Victor Roosensplein. Maurice Wouters (Cyriel uit Wittekerke) kwam ook langs met zijn draaiorgeltje en zong mooie liedjes. Aan het standbeeld van Joske Vermeulen stond een grote spaarpot waarin iedereen vrijwillig een bijdrage kon steken.

Op zondag 22 mei gingen de festiviteiten verder aan het Hofke Van Roosendael in de Terlindenhofstraat. Ook daar konden bezoekers Gaston en de spaarpot voor de vzw Extra Small vinden. Deze vzw heeft als doel activiteiten te organiseren en/of dingen aan te kopen die het leven van kinderen die aan kanker of een ernstige bloedziekte lijden, aangenamer te maken. Dit wordt zeer ruim gezien. Ook wetenschappelijk onderzoek kan in sommige gevallen financieel ondersteund worden.

Er werd een mooi bedrag ingezameld en het district deed er nog een schepje bij om tot een symbolische som te komen. Het exacte bedrag wordt pas bij de overhandiging bekent gemaakt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.