Geen visvergunning meer nodig

Het schepencollege besliste om de stedelijke visvergunning af te schaffen. Deze is dus niet meer nodig voor mensen die vissen inhet Fortje of in Bouckenborgh. De stedelijke visvergunning kostte 10 euro en moest jaarlijks aangeschaft worden. De Vlaamse visvergunning blijft wél nog nodig om in het havengebied van Antwerpen te vissen.

De Antwerpse visvergunning was nodig voor het vissen in stedelijke waters met name de vijvers van de Mastvest, Brilschans, het fort van Merksem en in het domein Bouckenborgh. Sinds 2005 moesten vissers die in het havengebied van Antwerpen wilden vissen, 2 visvergunningen aanschaffen: een Antwerpse en een Vlaamse vergunning. Omdat vissers die in havenwaters willen vissen sowieso onderworpen zijn aan de regels van het Vlaamse gewest is een stedelijke visvergunning overbodig. De stedelijke visvergunning enkel behouden voor de stedelijke waters vindt het college niet verantwoord. De inkomsten uit deze visvergunningen komen niet overeen met de administratieve kosten en de personeelsinzet. Het college besliste dan ook dat de stedelijke visvergunning zal worden afgeschaft.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.