Ongezien aantal jubilarissen

Enkele jaren geleden besliste het Merksemse districtscollege om de jubilarissen, die een huwelijksverjaardag vieren van 50, 60, 65 of 70 jaar, ook een officiële ontvangst aan te bieden in het districtshuis. Voor de receptie van dit jaar, die volgend weekend plaats heeft, hebben maar liefst 69 koppels in op de uitnodiging.

De 115 jubilerende koppels werden vooraf allemaal aangeschreven. Zij konden de keuze maken tussen een officiële ontvangst in het districtshuis of een bezoekje van een lid van het districtscollege bij hen thuis. Tijdens dat bezoek wordt het koppel gefeliciteerd en wordt er een kleine attentie overhandigd.

Maar liefst 69 koppels gingen in op het aanbod om ontvangen te worden in het districtshuis. Zo’n groot aantal is nog nooit gezien. Elk koppel mag twee personen naar keuze meebrengen om getuige te zijn van deze heugelijke gebeurtenis. Elf koppels verkozen een bezoekje bij hen thuis. De anderen gingen niet in op de uitnodiging.

De platina, 6 briljanten, 22 diamanten en 40 gouden huwelijksjubilea, zullen op een bijzondere manier gevierd worden. De koppels krijgen een bloemenmand en een medaille waarop hun naam gegraveerd is. Koppels die vijftig jaar in Merksem wonen krijgen een stroboerke. Daarbij krijgen de briljanten jubilarissen (6 koppels die 65 jaar getrouwd zijn), nog een bijkomende medaille van de koning. Als kers op de taart worden ook de felicitaties van de koning en het district overhandigd. De platina jubilaris krijgt bij dit alles nog een tinnen bord, als geschenk van de koning en de koningin.

De Koninklijke Kring voor Heemkunde van Merksem zorgt voor een nostalgische toets met verschillende beeldmontages uit het jaar waarin de koppels elkaar het jawoord gaven.

Bij het buitengaan krijgt elk koppel de gelegenheid om een foto te laten maken. Die zal hen nadien gratis bezorgd worden als aandenken.

Tijdens deze viering worden de koppels die in de tweede helft van het jaar huwden in de bloemetjes gezet. In het voorjaar van 2012, worden de jubilarissen die in de eerste helft van het jaar hun huwelijksverjaardag vieren, in het districtshuis ontvangen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.